Taiteellinen johtaja

Sinfoniaorkesteri Vivon taiteellisena johtajana on toiminut kapellimestari Erkki Lasonpalo vuodesta 2019 alkaen.

Erkki Lasonpalon aloitti kapellimestariopinnot Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla vuonna 2007. Vuonna 2008 hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla professori Leif Segerstamin johdolla. Kapellimestaridiplomin Lasonpalo suoritti keväällä 2012 erinomaisin arvosanoin.

Kuvaaja : Aki Loponen, Loma Graphics Oy

Erkki Lasonpalo on vieraillut useiden suomalaisten ja ulkomaalaisten orkesterien johtajana, muun muassa Turun, Helsingin, Tampereen, Lahden, Oulun, Kuopion, Vaasan, Porin, Jyväskylän ja Joensuun kaupunginorkestereissa, Götenborgin ja Islannin Sinfoniaorkestereissa, Tapiola Sinfoniettassa, Lapin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkestereissa, Kokkolan Oopperassa sekä Suomen Kansallisoopperassa ja Kansallisbaletissa.

Lasonpalo on toimit Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana vuosina 2014 – 2023. Syksyllä 2016 Lasonpalo aloitti Kemin kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana sekä Tapiolan nuorten sinfonikkojen pääkapellimestarina. Keväästä 2019 Lasonpalo on toiminut sinfoniaorkesteri Vivon taiteellisena johtajana. Keväällä 2020 Lasonpalo aloitti Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana sekä Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestarina. Lasonpalo toimii myös Helsinki sinfoniettan taiteellisena johtajana.

Erkki Lasonpalo on opiskellut viulunsoittoa ensin Lahden konservatoriossa Pertti Sutisen johdolla. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli viulua vuodesta 2004 prof. Mi-Kyung Leen, Päivyt Mellerin, professori Réka Szilvayn ja Tero Latvalan johdolla. Hän on toinen viulisti Postiglione-jousikvartetissa, joka voitti kesällä 2009 kansainvälisen Night and Sun -jousikvartettikilpailun.