Soittajaksi Vivoon

Sinfoniaorkesteri Vivoon valitaan uusia soittajia pääsääntöisesti koesoitoissa, joita järjestetään yleensä noin kerran vuodessa tai tarpeen vaatiessa useamminkin. Vuoden 2024 koesoitot järjestettiin helmi-maaliskuussa Riihimäellä ja Rovaniemellä. Seuraava koesoitto on aikaisintaan vuonna 2025. Ilmoitamme aikataulusta tällä sivustolla.

Koesoitossa esitetään vapaavalintainen teos, joka voi olla osa jostain klassisesta konsertosta osa. Valittu kappale tulee esittää ilman säestystä. Kutakin hakijaa kohti varataan aikaa n. 10 minuuttia.

Sinfoniaorkesteri Vivon koesoittoon ei voi osallistua äänitteellä.

Kysy lisää: hanninen.heidi2@gmail.com.

Mitkä ovat Vivon pääsyvaatimukset?

Sinfoniaorkesteri Vivossa ei ole tiettyä kurssitutkintovaatimusta, mutta käytännössä orkesteriin tullessaan soittajan on hallittava hyvin soittimensa D-tason ohjelmistoa (ent. musiikkiopiston I-kurssi, ns. ”tolppa-I”).

Lisäksi hakijalla on oltava orkesteri- ja yhteissoittokokemusta usean vuoden ajalta. Valtaosa Vivossa soitettavista teoksista kuuluu ammattiorkesterien perusrepertuaariin ja voi olla erittäin vaativia. Jos mietit hakemista, keskustele asiasta myös oman soitonopettajasi kanssa.

Sinfoniaorkesteri Vivo edellyttää soittajiltaan sitoutumista ja aktiivista mukanaoloa periodeilla. Jatkuva poissaolo ilman hyväksyttävää syytä voi johtaa orkesteripaikan menettämiseen.

Ota yhteyttä rohkeasti, annamme mielellään lisätietoja Vivon ohjelmistosta ja sen asettamista vaatimuksista soittajalle.

    Ilmoittaudu koesoittoon