Vivolaisista yli kaksi kolmesta päätyy musiikin ammattilaisiksi

Nuoriso-orkesterilla on tärkeä tehtävä tulevien ammattilaisten kouluttajana ja inspiroijana.

Vivossa on  tehty kevään aikana selvitys siitä, miten entiset ja nykyiset vivolaiset päätyvät musiikin ammattilaisiksi. Tulokset yllättivät positiivisesti, sillä Vivossa vuosien varrella soittaneista nuorista yli 2/3 on nykyisin ammattimuusikoita, pedagogeja tai toimii muulla tavoin musiikkialalla.

Vuosien 1986–2021 aikana Vivossa on toistaiseksi soittanut 771 soittajaa, joista nykyisin suomalaisissa ammattiorkestereissa työskentelee 142 muusikkoa ja ulkomaisissa ammattiorkestereissa 30 muusikkoa. Kapellimestareiksi kouluttautuneita entisiä vivolaisia on tällä hetkellä yhteensä 15.

Muita kuin orkesterimuusikoita entisissä soittajissa on 127 ja pedagogeina toimii 68 entistä vivolaista. Nykyisistä ja viime vuosina Vivossa soittaneista nuorista musiikin opiskelijoita on yhteensä 100. Muissa musiikkialan ammateissa toimii 36 entistä Vivon soittajaa.

Tuloksien perusteella Vivolla on tärkeä tehtävä nuoriso-orkesterina, jossa lukuisat musiikin harrastajat saavat ensimmäiset kokemuksensa isossa sinfoniaorkesterissa soittamisesta ammattikapellimestarien johdolla. Monen kohdalla Vivossa soittaminen on innostanut jatkamaan opintoja aina ammattimuusikoksi saakka. Valtakunnallisen orkesterin erityispiirteenä eri paikkakunnilta kotoisin olevat nuoret musiikin harrastajat tutustuvat toisiinsa ja orkesteri mahdollistaa näin verkostoitumisen mahdollisten tulevien kollegoiden kanssa jo nuorella iällä.